Ellen Hulstman

Ellen Hulstman (55). Single, 1 dochter. Sinds tien jaar receptioniste bij woonzorgcentrum Ter Reede. Geboren in de President Rooseveltlaan in Vlissingen.

“Mijn vader had een uitleenbibliotheek onder de poort bij de Crucquiusstraat. Vlak bij de melkfabriek. De ouderen onder ons kennen die straat nog wel.”

“Vlissingen is gewoon mijn woonplaats. Het is vertrouwd, maar ik ben er niet aan verknocht. Ergens anders zou ik ook kunnen wonen. Klinkt gek misschien.”

“Mijn werk betekent veel sociale contacten met de bewoners. Heb wel eens een huwelijksaanzoek gekregen. Niet van een jonge filmster, maar van een opaatje.” 

“Ter Reede is net een dorp. Ons kent ons. Met alle gemoedelijke tafereeltjes. Maar er wordt zoals overal natuurlijk ook geroddeld. En er zijn kleine pesterijtjes.”

“Het verloop onder de bewoners is vrij groot. Daardoor zie je steeds nieuwe gezichten. Als je hun naam leest denk je: o ja die was ooit van die en die winkel.” 

“Textielhandel Meerman. Slager Wijffels. Vishandel van de Zwan. Als je Ter Reede bezoekt, kom je Vlissingers tegen die je al jaren mist in het straatbeeld.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Ellen Hulstman

  1. Jaap Feij schreef:

    Óf mevr. Hulstman heeft de herinnering aan haar vader niet meer helder, óf u hebt het als journaliste verkeerd genoteerd: Voor Donker Curtiusstraat dient Dirk Dronkersstraat te worden gelezen en met ‘melkfabriek’ wordt kennelijk de groothandel van Smith Kaas bedoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.