Maddy Geense

Maddy Geense (74). Single, 1 zoon. Geboren in december 1945. “Ik ben van een generatie waarbij je op verjaardagen steevast alleen maar verhalen over de oorlog hoorde.”

“Mijn jeugd was heel leuk. Je kon spelen waar je wilde. Een kinderparadijs. De stad lag nog grotendeels in puin. En de auto’s die je zag, waren vaak van m’n vader. ”

“Die had een garage in de Nieuwstraat. Met twee benzinepompen. Gevaarlijk natuurlijk. Begin jaren zeventig is alles gesaneerd. Een enorme kaalslag toen in het centrum.”

“Fijn aan Vlissingen is dat je gewoon je gang kunt gaan. Ik ken veel mensen. Je maakt een praatje op straat. In grote steden zie je dat niet hè. Of ik wandel met de honden.”

“Wat het hondenbeleid betreft worden er in Vlissingen maatregelen genomen waarmee ik het niet eens ben. Dat is toch op de spits gedreven? Hoezo niet loslopen op strand?”

“Door de week kijk ik best vaak naar de tv. En op zaterdag ga ik naar het café. Gezellig, met een vast groepje. Een computer heb ik niet en mijn telefoon is al een tijdje stuk.”

“Soms wil ik weg hier. Maar dat doe ik niet meer op mijn leeftijd. Laatst zei iemand tegen me: wat ben je toch altijd anders. Dat is toch logisch? Elk mens is toch anders?”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.