Aafke Verdonk-Rodenhuis

Aafke Verdonk-Rodenhuis (70). Weduwe, 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Oud-docente Nederlands Scheldemond. Opgegroeid in de Randstad.

“M’n vader zat in de scheepsbouw. In een zomervakantie heb ik hier in het kanaal zwemmen geleerd. Met zo’n haak onder je kin, weet je nog.”

“Mijn man was werktuigkundige, later manager nieuwbouw. Standplaats Bergen, Noorwegen. In 1987 zijn we weer in Vlissingen komen wonen.”

“Werd meteen vrijwilliger in het museum. Ik dacht: jeetje wat kindonvriendelijk. De toenmalige directeur zei: ga je gang maar hoor. Zo ging dat.”

“Met gemeentearchivaris Ad Tramper en oud-archivaris Adri Meerman heb ik ‘Het Leven in Vlissingen’ gemaakt. Twaalf themanummers. Vanaf 1850.”

“Ons stadsarchief is het geheugen van Vlissingen. Het zou toch ontzettend jammer zijn als dat in de toekomst allemaal naar Middelburg zou gaan.”

“Elke ochtend zie ik uit mijn raam de zee. Mijn levensbehoefte. De zee geeft me een thuisgevoel. Hier hoor ik. Duidelijker kan ik het niet zeggen.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Aafke Verdonk-Rodenhuis

  1. Gillis Verhage schreef:

    Blij iets over Aafke te lezen. En dat het goed gaat. Met Han gevaren. Contact verloren. Schrik van overlijden van Han zo lang geleden al. Wist ik niet. Veel groeten.

  2. Kees Quaadgras schreef:

    Zat Aafke bij de padvinderij in Rotterdam?
    Ik zat destijds bij de Botlekgroep in Hoogvliet.
    Ik deed mee aan activiteiten met jongeren van andere groepen in Rotterdam. Daar zat ook een Aafke Rodenhuis bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *