Ab van Hanegem

Ab van Hanegem (59). Samenwonend. Geboren in Vlissingen. Beeldend kunstenaar. Woont afwisselend in Berlijn en sinds vorig jaar -na veertig jaar- ook weer in Vlissingen.

“Ik kon een interessant huis kopen waar ook een atelier in past. Zoveel van die panden zijn er niet op de markt in Vlissingen. Het is nog niet klaar. Ben er elke dag in bezig.”

“De jaren negentig waren mijn topjaren. Zo hangt er in het stadhuis nog een groot werk van me. Ik hou van grote doeken. Dat je het gevoel hebt dat je er zo in kan stappen.”

“Niet de cultuur, maar de ligging van de stad geeft veel input. Het landschap. De weidsheid. In de zomer is het hier fantastisch. In de winter laad ik me op in de grote stad.”

“Ik kijk zó graag op de zee. Zonsondergang. Horizon. Oneindige blik. In de stad stuit je steeds op een object. In Berlijn ervaar je alleen ruimte bij het oude vliegveld Tempelhof.”

“Kunstenaars in Vlissingen, ik ken er niet veel. Op een of andere manier is er in Middelburg een beter klimaat, terwijl de meeste collega’s Vlissingen ruiger en interessanter vinden.”

“Maar als je de grote stad gewend bent, beschouw je Middelburg als een stadsdeel. In Mon Capitain op de Kinderdijk heb ik vanaf 6 oktober een expositie. Ja, in Middelburg dus.” 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.