Ad Bom

Ad Bom (62). Getrouwd. Geboren in Vlissingen. Beheerder/oprichter Iguana Reptielenzoo. De attractie op het Bellamypark trekt 25.000 bezoekers per jaar.

“Drie zieke hagedissen waar men geen raad mee wist, waren de eerste dieren die we kregen. Er bestond in de jaren zeventig nog geen opvang voor reptielen.”

“We kregen steeds meer exemplaren aangeboden, waren het enige adres in Nederland. Toen woonde ik nog op een bovenwoning in de Scheldestraat.”

“Het gaat om zo’n 1500 reptielen per jaar. Die komen van particulieren of zijn gesmokkeld. Ook van schepen. Een dek vol schorpioenen bijvoorbeeld.”

“Vlissingen is thuis voor mij. Hier liggen mijn roots. Ik voel me er goed, ondanks de weerstand die we wel eens hebben van gemeentelijke ambtenaren.”

“Als het even teveel wordt, kun je heerlijk naar de duinen en naar de zee. Uitkijken over de vertes. En in de winter genieten van een rustig Walcheren.”

“Maar toeristen zijn wel nodig voor de inkomsten. We zijn er maar wat blij mee dat die komen. Vlissingen zou zich daar nóg meer op moeten richten.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *