Ad Filius

Ad Filius (60). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Werkte jaren bij de gemeentereiniging. Is sinds drie jaar beheerder van de begraafplaatsen in de gemeente Vlissingen.

“In eerste instantie viel ik van m’n stoel. Dat ze mij hiervoor vroegen. Zo zit ik tot aan m’n nek vol met tattoos. Maar bij uitvaarten kleed ik me zo aan dat je ze amper tot niet ziet.”

“Je moet alles regelen. Het graf delven en sluiten. De begeleiding naar het graf. Het moeilijkste vond ik dat je te maken krijgt met mensen die verdriet hebben. Het went. Niet altijd.”

“Ben een fervente motorrijder. Een Harley Davidson. Veel ritten door Walcheren. De kleine weggetjes pakken. Net alsof je in het buitenland bent. Terwijl het je eigen provincie is.”

“Als geboren Vlissinger ken ik natuurlijk veel mensen. M’n ouders hadden een fietsenzaak op de Hogeweg. Het stikte daar van de winkels. Niets meer van overgebleven. Jammer.”

“Ik hou toch meer van het oude Vlissingen. Moet altijd denken aan: thuis heb ik nog een ansichtkaart. Straks krijgen we een Zeelandtoren. Zoiets past toch helemaal niet bij ons?”

“Wat er voor mij uitspringt is de Noorderbegraafplaats. Het is er rustig. Je kunt genieten van de vogels en de natuur. Dit jaar nieuwe bankjes en paden. Gewoon een prachtig park.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *