Ad van de Woestijne

Ad van de Woestijne (74). Samenwonend, samen 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Oud-horecaondernemer. Was baas van Seventy Seven, de Concurrent, het Beursgebouw en Soif.

“Ben opgegroeid in de rooie buurt. M’n vader werkte bij De Schelde, m’n moeder bij de apotheek. Ik zorgde altijd voor het eten. Dan belde m’n moeder: nu de aardappelen opzetten.”

“Met vakantiewerk is de vonk naar de horeca overgeslagen. Heb alle stadia doorlopen. Daarna voor mezelf begonnen. Belangrijk is dat je sociaal en gastvrij bent èn kunt improviseren.”

“Vlissingen is gemoedelijk. Altijd voor elkaar klaarstaan. In de jaren zeventig organiseerde de Vlissingse horeca al veel, zoals de Nationaliteitsweken, voorloper van het straatfestival.”

“We hebben jaren een slaaphuisje gehad bij Kon-Tiki. De zonsondergangen daar! Honderden foto’s gemaakt. Vlissingers zijn zo bevoorrecht ten opzichte van mensen in de grote stad.”

“Ben nog steeds lekker bezig. Elke dag 25 km fietsen. Of lopen over de boulevard of glooiing. Je kop leegmaken. En elke dag koken. Al vijftig jaar. Zo lang wonen we ook al samen.”

“De Vlissingers mopperen veel. Te veel. Op de gemeente. Over de regeltjes. De toekomst van Vlissingen ligt in het Scheldekwartier. Over tien jaar zijn we echt een bruisende stad.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *