Adrie de Ridder

Adrie de Ridder (68). Single. Was praktijkassistent techniek op Nehalennia. Geboren in Vlissingen. Heeft altijd in Bloemenbuurt gewoond: Rozenhofje, Arbeidsstraat, Primulalaan.

“Volgend jaar voor de derde keer verplicht verhuizen. Alles wordt gesloopt. De huizen zijn 100 jaar. Dus dat kun je verwachten. Maar voor mij had het niet echt gehoeven hoor.”

“In Vlissingen slopen ze de gekste dingen. Bijvoorbeeld het oude postkantoor op de Stenen Beer. Er kwamen parkeerplekken voor terug. Nu willen ze daar weer gaan bouwen.”

“Vroeger was ik van de sport. Fanatiek hoor. Basketbal. In 1976 hielden we een tiendaags evenement in Baskensburg. Dag en nacht spelen. Met twee teams. 4 uur op, 4 uur af.”

“Op zich is Vlissingen een leuke stad. Tegenwoordig ben ik van de muziek. De Piek. Panta Rhei. Het moet wel in mijn straatje passen. Geen kooroptredens in de Sint Jacobskerk.”

“Ze zouden de cultuur eens beter moeten behandelen. Of in elk geval beter overleg met de rest van Walcheren. Vaak festiviteiten tegelijk. Dan merk je dat het ieder voor zich is.”

“Tweederde van de wijk hier had geen zin in een wisselwoning en vertrekt naar elders. Mijn nieuwe huis komt in de Crocuslaan. De Bloemenbuurt is mijn beginpunt en eindpunt.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *