Ahmed El Kharbouchi

ikbenvliss83-kharbouchiAhmed El Kharbouchi (41). Getrouwd, 3 kinderen. Geb. Rifgebergte, Marokko. Woont in Vlissingen sinds 1994. Timmerman van beroep. Actief vrijwilliger.

Voor al zijn werk in de gemeente Vlissingen ontving hij in 2004 de Frans Naereboutprijs. Zo is hij al jaren betrokken bij zaalvoetbalclub Groene Ster.

“Ontstaan als Marokkaanse vriendenclub. Het publiek komt nu uit heel Zeeland. Volle zalen en een fantastische sfeer. Sport verbindt echt iedereen.”

Ahmed is ook tolk bij de crisisopvang van vluchtelingen in acht Zeeuwse gemeenten. “Dan besef je pas wat dat met die mensen doet. Ongelooflijk.”

“Maar bij incidenten haalt men altijd de islam erbij. Is iedereen tegen. Moet je telkens weer zeggen dat je er niet achter staat. Absoluut moe word ik ervan.”

“Soms voel ik me thuis, soms niet. Als ik iets moet verwerken ga ik naar de zee. Rondje met vrouw en kinderen. Kijken naar de schepen en de zee zelf.”

“We zijn blij met onze moskee en hebben niets te klagen over de gemeente. Het gaat erom dat we elkaar respecteren. Uiteindelijk zijn we allemaal mens.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *