Albert Dijkstra

Albert Dijkstra (50). LAT. 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Opleider bedrijfshulpverlening. Coördinator strandbeheer Vlissingen en EHBZ (zeezoogdieren).

“De populatie zeehonden is in 20 jaar tijd vertienvoudigd. Jaarlijks vangen we er zo’n 80 op. Het aantal meldingen van vinvissen en andere exoten neemt ook toe.”

“Iets wat typisch bij Vlissingen hoort zijn de vloedgolven van de schepen. Ieder jaar zie je dat badgasten verrast worden dat hun spulletjes wegspoelen.”

“In de zomer moeten we steeds vaker uitvaren om mensen uit zee te halen die door de sterke stroming de vaargeul zijn in gedreven. Vaak bij het Nollehoofd.”

“Er zijn Vlissingers die de pier weer terug willen. Met onze scheepvaart is dat echt onmogelijk. Maar verbreding van de Nolledijk zou een mooi alternatief zijn.”

“De kust van Vlissingen is geweldig. Stranden waarop je een halfjaar kunt wonen. Het nautische aspect hier moeten we nog veel meer uitdragen vind ik.”

“Mijn Vlissingengevoel? Heb je geen makkelijkere vraag? Ik ben een rasechte Vlissinger en ik zou echt geen andere plek weten waar ik zou willen wonen.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *