Ali Dert

ikbenvliss-dert2

Ali Dert – de Bie. 81 jr. Geb. in Vlissingen. Haar man is Hans Dert van de voormalige fotozaak op de Nieuwendijk.

In 1997 hielden ze ermee op. “Die panden zijn nu door Hotel Zilt zó goed verbouwd en ingericht. Daar neem ik m’n petje voor af”.

Alle foto’s van Dert liggen bij het Gemeentearchief. “Nog steeds bellen mensen die hier weg zijn daarnaar toe. “Hebt u die en die foto?”

De beroemdste, die van de overslaande golf, hangt over de gehele wereld. Bij Vlissingers die al dan niet verhuisd of geëmigreerd zijn.

Hij is genomen vanaf het dak van Hotel Noordzee Boulevard, nu Belgisch Loodswezen. “Het retoucheren en inlijsten was altijd ‘n hele klus”.

Ze wonen nu “lekker vrij” in Paauwenburg. “We hebben strand, zee en Nollebos. En je zit niet mannetje aan mannetje zoals in Zandvoort”.

Ali vindt wel dat er in Vlissingen te weinig dingen blijvend zijn. “Daar gaan we niet meer vanaf. Maar toch, geef mij maar Vlissingen”.

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Ali Dert

 1. José Lepelaers schreef:

  Goede middag,

  Ik heb nog bij de firma Dert gewerkt als platenverkoopster. Ik was heel jong en onervaren met de situatie die in die tijd speelde. Ik weet nog, dat ik een ouderwetse kachel moest poetsen, maar wist ik, dat deze eerst moest afkoelen. U bent toen heel boos geworden en ik kon meteen vertrekken. Uw man Hans was wat milder.

  Ik kom regelmatig in Vlissingen en voel mij daar weer thuis.

  Vriendelijke groet,
  José Lepelaers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *