Anca Hamelink-Popescu

Anca Hamelink-Popescu (46). Getrouwd, 3 kinderen. Geboren in Iasi, Roemenië. Is docent NT2 op de HZ. Ontmoette haar man in 1993 op een christelijk zomerkamp in de Karpaten.

“Ik ben niet heel mijn leven gelovig geweest. Was altijd gericht op leren en presteren. Toch zoek je de zin van het leven. Soms loopt alles zo mooi. Het was liefde op het eerste gezicht.”

“Wat mij als eerste hier opviel: kleine, gezellige huisjes. De knusse verlichting in de winter. En het water natuurlijk. Verder dat de mensen hier beleefd zijn. Is mijn ervaring althans.”

“In Vlissingen zijn er plekken waar ik heel enthousiast over ben. Van de bibliotheek word ik superblij. Bijvoorbeeld het Taalcafé. En laat het nu net de Week van het Nederlands zijn.”

“Nederlands is een compacte, logische en praktische taal. Bijvoorbeeld ‘koffiemelk’. Dat is melk voor de koffie. Heel duidelijk. Mijn studenten vinden Nederlands leren een uitdaging.”

“De HZ heeft zoveel opleidingen en nationaliteiten. Ik wens vooral dat ze zich welkom voelen in Vlissingen. Spreek ze aan. Want zij hebben juist gekozen voor onze kleinschaligheid.”

“De mens heeft altijd een eigen keuze. Wanneer jouw wil op één lijn met Gods plan komt te staan, dan ontdek je meer. Dan geef je ruimte om iets bovennatuurlijks te laten gebeuren.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.