André Step

ikbenvliss112-stepAndré Step (79). Getrouwd, 1 zoon. Geboren in Vlissingen. Was o.a. stratenmaker. Heeft onlangs, na 48 jaar, afscheid genomen als bokstrainer bij BC Dos.

“Ze hadden die hele ouwe garde opgetrommeld. Hartstikke leuk. Al die mannen zaten er. Een brok in m’n keel. Ergens is het jammer dat ik ben gestopt.”

“Duizenden heb ik er opgeleid. Boksen is zwaar. Als je moe wordt laat je je armen zakken en dan krijg je een klap voor je kop. Dat is nou eenmaal zo.”

“Ik ben geboren in de Molenstraat. Later werd het de Slijkstraat. Nu wonen we vijf hoog in de Schutterijflat en dat is echt fantastisch. In dezelfde buurt.”

“Je kent iedereen natuurlijk. Toen ons huis gesloopt werd zei ik: je moet me niet in Paauwenburg douwen, want dan zul je me hier moeten wegschieten.”

“De straat hiervoor is net opnieuw aangelegd. Dan zie ik meteen slordigheden. Alles moet vlug vlug. Vroeger legde je steen voor steen. Op je knieën.”

“Altijd hard gewerkt, veel gesport. Daar heb ik nu de naweeën van, want alles is een beetje versleten. Maar ze mogen me altijd nog bellen om in te vallen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *