Anke Tanihatu

Anke Tanihatu (62). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Boxtel. Woont in Souburg vanaf 1978. “Een vakantiemiep die hier is blijven hangen”. Redacteur/verslaggever bij Omroep Zeeland.

“Zeeland kende ik van jongs af aan. Leerde mijn man Harry kennen in Kon-Tiki. Ik kwam in een Zeeuwse cultuur terecht met een Moluks tintje. Met name de gezelligheid en het eten.”

“Bij de omroep ben ik op mijn stem binnengekomen. Daaraan word ik nog steeds het vaakst herkend. Heel gek. Dat blijft langer hangen bij mensen. Heb alles van het vak moeten leren.”

“En ook al is het werk intensiever geworden, na dertig jaar is het nog steeds de leukste baan van de wereld. Je komt in allerlei werelden. Hoog en laag. Voortdurend nieuwe inzichten.”

“Op Souburg heb ik me altijd thuisgevoeld. Een fijn huis midden in het dorp met een tuin van maar liefst 70 x 15 meter. De omroep is een minuut lopen, evenals de kapsalon van Har.”

“Mijn grootste connectie met Vlissingen is, behalve de boulevard, ons kotje op het Nollestrand. Al 38 jaar. Temidden van veel Vlissingers. De meesten ken ik alleen maar in badpak.”

“Werk is niet meer levensbepalend op deze leeftijd. Familie en vrienden wel. En natuurlijk niet te vergeten onze hond Bram. Hij is inmiddels elf jaar en bekender in Souburg dan ik.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *