Annelies van Campenhout

Annelies van Campenhout (61). Single. Geboren in Dongen. Kwam in 1976 naar Vlissingen. Eigenaresse van Aqua-rette die ze, samen met haar broer, van haar ouders overnam.

“Toen we in de Scheldestraat begonnen waren er nog vijf stomerijen in Vlissingen. Nu zijn we eigenlijk de enige. Het aanbod van particulieren is ook een stuk minder dan toen.”

“Dat komt door het materiaal van de huidige kleding. Veel is wasbaar. Weinig zakenpakken nu door de corona. Maar gelukkig lopen de horeca en bedrijven weer een stuk beter.”

“Dit werk geeft veel voldoening. Servetten en tafellakens. Gordijnen. Regenjassen waterdicht maken. En trouwjurken natuurlijk. Altijd leuk. Dan zie je ook meteen wat de mode is.”

“Een keer had een klant een leren jasje gebracht. Vond ik een gouden ketting die kwijt was. Een andere keer een sleuteltje dat de eigenaar al jaren kwijt was. Iets van een kluisje.”

“Om als Brabantse in Zeeland te wonen valt mee hoor. Daar is het wel wat gemoedelijker, maar ik heb het hier hartstikke naar m’n zin. Mijn broer en ik wonen in Lammerenburg.”

“Vooral strand vind ik prachtig. Lekker uitwaaien met storm. Nou, dat was het zo’n beetje denk ik. Nog een wastip? Weinig wasmiddel gebruiken. En nooit wrijven. Altijd deppen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *