Antoinette Heystek – van Krimpen

Antoinette Heystek – van Krimpen (75). Weduwe, 2 zoons. Geboren in Rotterdam. Kwam in 1962 naar Vlissingen. Haar ouders begonnen hier een manufacturen- en modezaak.

“Van de randstad naar Vlissingen. Een grote overgang. Maar het wende snel. Vond het geweldig. De binnenstad. De zee. De strenge winter van 1963. De ijsschotsen op het water.”

“Soms stiekem naar café La Tour Eiffel. Ik was 17 jaar. Daar kwamen altijd veel zeevaartscholieren. Komt m’n vader opeens binnen. Ging hij tussen al die jongelui aan de bar staan.”

“In de jaren zeventig reisde ik vier jaar heen en weer naar de Randstad. Volgde een opleiding tot yogadocente. Ik was een van de weinige in Zeeland. Yoga nam een enorme vlucht.”

“Was niet echt een hippie, maar zat ertegenaan. Meestal droeg ik Indiakleding. Bijna altijd paars. Nog steeds koester ik een fluwelen jasje uit die tijd. Meer dan veertig jaar oud dus.”

“Waar ik erg blij mee ben is dat ik op m’n zeventigste jaar nog zzp’er ben geworden. Kunsteducatie werd namelijk opgeheven. Veel mensen zijn toen gelukkig met mij meegegaan.”

“Mijn lievelingsplek is de groene boulevard bij de molen. Op een bankje lekker lezen. En elke dag zeg ik: Morning has come. Night flown away. Open your eyes. And follow the day.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *