Anton Swennen

Anton Swennen (60). Getrouwd, 5 kinderen. Geboren in Vlissingen. Manager bij Post NL. Was tien jaar mede-eigenaar van Stadscafé De Dighter. Is daar 1 juli jl. mee gestopt.

“Wat we altijd terugkregen van de mensen was dat het zo huiselijk was. Laagdrempelig. Leukste compliment was van een vrouw die zei dat ze gewoon alleen durfde te komen.”

“Ik zit al 45 jaar bij de post. Begonnen als postbode. Veel minder brieven en kaartjes nu. Behalve in de coronatijd. Toen leverden we hele bundels af bij de verzorgingshuizen.”

“Als postbode kende ik elk hoekje en gaatje van Vlissingen. Heb de straten zien veranderen. Vlissingers hebben altijd wat te klagen, maar tegelijkertijd zijn ze trots op de stad.”

“Vlissingen timmert flink aan de weg om toeristen te trekken. Heb nooit begrepen waarom Domburg zo hot is. Alles is veel mooier hier. Warmer ook. Én een zuiderboulevard.”

“Ben in de Spuistraat geboren. We speelden vaak bij de Kazematten. Stiekem roken daar. En bij harde storm proberen op de glooiing te springen voordat de golf eraan kwam.”

“Ben verknocht aan Vlissingen. Zal er nooit weggaan. In de tunnel van de Kazematten is het zaadje gelegd voor mijn liefde voor de stad. En voor de boulevard in het bijzonder.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.