Arjen Feenstra

Arjen Feenstra (91). Weduwnaar, 4 dochters. Geboren in Hallum, Friesland. Ontmoette in 1957 een meisje Filius. “Het was meteen raak. We begonnen een elektrozaak in de Scheldestraat.”

“Ik was gediplomeerd elektro-installateur. Ik weet nog goed dat we de eerste wasmachientjes verkochten. Een Biko. Die kostte 199 gulden. Een werkman verdiende toen maar 400 gulden.”

”De binnenstad was nog zwaar beschadigd van de oorlog. Als kind was ik al geïnteresseerd in oude gebouwen. Eind jaren zeventig restaureerde ik m’n eerste pandje in de Sint Jacobsstraat.”

“In het begin veel tegenstand van de gemeente. Slopen die troep en nieuwbouw. Zo stonden ze ertegenover. En het liefst een parkeerplaats op het Vierwindenplein en de Koopmanshaven.”

“Het ging me zeer aan het hart. Met een aantal mensen hebben we toen geprotesteerd. Daarna veranderde de tijdgeest. We hebben 17 monumentale panden en gevels in Vlissingen gered.”

“Ja, Vlissingen is mijn stad hè. Hier was veel avontuur voor mij. Na m’n 65ste ben ik oldtimers gaan restaureren. Nu ben ik nog graag bezig met houten bouwdozen zoals deze knikkerbaan.”

“Vanuit mijn kamer op 8-hoog heb ik uitzicht over de huizen en de zee. Prachtig. Doe alles nog zelf. Heb altijd kunnen doen waar ik belangstelling voor had. Ja, het leven is goed geweest.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *