Barry Volmer

Barry Volmer (60). Getrouwd, 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Verhuisde 19 keer binnen de oude stad waar hij opgroeide. Woont nu in een nieuwbouwhuis in de Ketelmakerij.

“In het oude centrum. Wat wil je nog meer? Leuk speelgebied vroeger. De oude dijk. De molen. Het crossterreintje op de Commandoweg. Kattenkwaad uithalen hè. Je weet wel.”

“Ik heb gewerkt bij Van den Akker als vliegende flikker. Zo noemden ze dat. Dan ben je overal inzetbaar. Vanaf het water was het ook altijd genieten van het mooie Vlissingen.”

“Bij het bergen van wrak 31 op de Westerschelde ben ik door een stalen strop overboord geslagen en meegesleurd waarbij mijn bovenbeen brak. Daardoor werd ik afgekeurd.”

“Nu werk ik nog tien uur als huismeester bij Orionis. Daarvóór in de kringloopwinkel. M’n lust en m’n leven. Helaas moest hij sluiten. Onbegrijpelijk voor zo’n stad als deze.”

“Zou niet zonder Vlissingen kunnen. Ik maak een praatje met iedereen. Als ik lang weg blijf van een rondje met de hond vraagt mijn vrouw: zeker weer staan ouwehoeren?”

“Ik denk dat het alleen maar drukker en gezelliger wordt in Vlissingen. Dat het goed gaat leven. Je ziet het nu al gebeuren. Vooral ’s zomers. De terrassen zitten overal vol.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Barry Volmer

  1. Yvonne Miedema schreef:

    Ha die Barry als je op de groene boulevard bent kom dan eens langs voor een bak koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.