Belinda Tuhepary – Jansen

ikbenvliss116-tuheparyBelinda Tuhepary (50). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Gorcum. Sinds 1970 in Vlissingen. Eigenaresse van de Indische kraam. Haar meisjesnaam is Jansen.

“Vanaf de VOC-tijd woonden mijn voorvaderen in Nederlands-Indië. M’n vader moest na de oorlog naar Nederland repatriëren. Zelf ga ik elk jaar terug.”

“We helpen in Indonesië bejaarde Indische Nederlanders die geen uitkering krijgen. Die hebben letterlijk en figuurlijk de boot naar Nederland gemist.”

“Vlissingen betekent voor mij het ‘alewalige’. Kijk maar: groepjes mensen die staan te kletsen. Ze nemen de tijd. Vragen hoe het met je is. Typisch Vlissings.”

“Net zoals sambal brandal. Die verkopen we hier veel meer dan de minder pittige ‘Middelburgse’ badjak. Ja, bijna alles in de kraam maken we zelf.”

“Thuis eten we bijna nooit een Hollandse maaltijd. En als dat een keer gebeurt, is dat echt een feest voor ons. Dan schillen we samen de aardappelen.”

“Er is geen naam zo Nederlands als Jansen, maar ik ben Indisch, alleen maar Indisch. Ik ben van overzee. Vlissingen is water. En het water is geweldig.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

7 reacties op Belinda Tuhepary – Jansen

 1. Margreet Mark Verschoor schreef:

  Hallo Bellinda.
  Wij wonen in Oostenrijk en waren op vakantie in Zeeland. En natuurlijk op de markt in Goes, daar hebben we Nassikruiden en Pindasaus Kroepoek enz gekocht en dat smaakte
  Verrukkelijk. Onze Zoon is toen de volgende week weer naar Goes en wilde Inslaan om mee naar Oostenrijk te nemen,maar hij heeft jullie niet gevonden ook niet in Middelburg. Mijn vraag is zouden jullie een Bestellung ook opsturen? Ik heb een Zuster in Culemborg die vaker naar Oostenrijk komt.
  Hartelijke groeten
  Margreet Mark Verschoor

 2. Fabienne schreef:

  Wat leuk om te lezen. Ik zelf ben indo, mijn moeder komt uit indonesie en heet ook Jansen. Het was een grote familie. Misschien zijn we wel verre familie van elkaar. Maar ik weet verder ook niet of de naam Jansen veel voor kwam op indonesie.
  Mijn schoonmoeder woont op Goes en ik heb je kraam daar ontmoet. Als ik weer naar Goes kom zal ik zeker weer bij jouw kraam langsgaan. Je hebt goede producten. 😊
  Hartelijke groet,
  Fabienne

 3. Matt Jungblut schreef:

  Hoi Belinda,

  Hier een berichtje van mij(je oud neef)(Matt) en ook van (John) uit het zuiden van het het land.

  Hadden het over tanta Sien, je vader Ron en je moeder Frieda en uiteraard ook over jou, je zus en broertje.
  Nu vroegen we ons af hoe het met jullie is.

  Hoop iets terug te horen.

  Lieve groeten van John en Matt

 4. Fred Szrama schreef:

  Hallo Belinda,
  Ben al een groot aantal jaren weg uit Middelburg, maar herinner me jouw ouders nog heel goed. Heb veel met je vader te maken gehad in de wijkvereniging toen hij beheerder was van het wijkgebouw in Zuid. Ook de overstap van je vader naar een eigen zaak, op de
  markt en later ook de winkel in Middelburg “Istimewa”. Hoe gaat het nu met Ron en Frieda?. Ik hoor het graag van je.

 5. Wilma schreef:

  Beste Belinda,

  Wij hebben vernomen dat je niet meer op de markt staat.
  Velen met mij missen je producten enorm.
  Kunnen we bij je bestellen?
  Of heeft iemand je fantastische bumbu s en producten over genomen?
  Met dank, Wilma en Roy

 6. Marleen Flos schreef:

  Hoi lieve mensen ik koop al toch vele jaren de spullen van u markt kraam en ben op zoek naar u waar ik de Produkten nu kopen kan neem ook altijd veel sambal mee naar venlo hoop een bericht van u te ontvangen Mvg Marleen flos

 7. Hugo Jacobs schreef:

  Beste mensen
  Tot míjn spijt lees ik hier dat mevr Berlinda gestopt is met verkoop van haar fantastische sambal.
  Weet iemand een alternatief om een bestelling te plaatsen. In België vind je geen lekkere sambal.
  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *