Bertha Ooms-de Waal

Bertha Ooms-de Waal (38). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Rotterdam. Kwam in 1999 naar de zeevaartschool. Bleef hier wonen. Docent Scheepswerktuigkunde aan de HZ. 

“Ik heb tien jaar gevaren, waarvan drie jaar als hoofdwerktuigkundige op een chemicaliëntanker. Nu draag ik mijn passie over aan de jongere generatie zeevaartscholieren.”

“En ik wil een rolmodel zijn voor de meiden. Vrouwen zijn minstens zo goed in techniek als mannen. Meer geduld. Fijnere motoriek. Ze kijken anders tegen dingen aan.”

“Ben niet afkomstig uit een zeevarende familie. Als kind zag ik bij Het Klokhuis een item over een loods. Ik dacht: dat wil ik óók. Het werd uiteindelijk de machinekamer.”

“Buiten de havensteden heeft men eigenlijk geen besef wat zeevarenden doen. De meeste studievrienden zijn hier blijven wonen. Je spreekt dezelfde taal. Je voelt je thuis.”

“Dat komt ook door het industriële karakter van Vlissingen. De Machinefabriek, de Timmerfabriek, de Lasloods en de Plaatwerkerij. De Scheldekraan vind ik ook supermooi.”

“Mijn klasgenoten zijn allemaal goed terechtgekomen. Je komt ze echt overal tegen. Dus als je -zeg maar- brandweerman of piloot wil worden: ga naar de zeevaartschool.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.