Betty Schinkel

Betty Schinkel (63). Samenwonend, samen 4 kinderen. Geboren in Vlissingen. Oud-secretaresse. Oud-sportinstructeur bij de Zeeuwse Sportraad.

“In de jaren zeventig waren er nog geen sportscholen hier. Ik gaf trimlessen en speelde zelf handbal in de hoofdklasse. Uitgaan kwam er niet van.”

“In 1980 kreeg ik de diagnose MS. Het is lang goed gegaan, maar nu gaat het langzaam achteruit. Ik kan niet lang staan en loop met een rollator.”

“Je wilt niet weten hoeveel mensen struikelen over die kinderkopjes in de stad. Het is niet egaal en je blijft er vaak met je schoen achter haken.”

“Het is jammer dat er bijna geen geld meer is in Vlissingen. Ja, voor het Bevrijdingsfestival en Onderstroom. Waarom wordt dat niet beter verdeeld?”

“Vlissingen is een stad voor iedereen geworden. Er wonen nu veel meer mensen van buitenaf vergeleken met vroeger. Toen kende je iedereen.”

“Hoe de toekomst eruit ziet, is natuurlijk de vraag. Net zoals bijna alle MS-patiënten sta ik positief in het leven. Ik wacht het allemaal wel af hoor.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *