Bibi Skaja

Bibi Skaja (39). Samenwonend, 1 zoon. Geboren in Apeldoorn. Kunstenares. Werkt in de Spoetnik. Sinds januari hier. Reden: haar vriend opende een tattoo shop.

“Hiervoor zaten we in Hulst. Vond het verschrikkelijk. Helemaal niet Bourgondisch daar. Het sprankelde niet. Voelde me niet thuis en had weinig aansluiting.”

“We hadden voor ogen samen te zijn als gezin. Konden in de St.Jacobsstraat een pand huren waar we ook werken. Alles dichtbij. Je loopt zo naar elkaar toe.”

“Wat opviel in Vlissingen: de wind die overal aanwezig is. De leegte. De stilte. Ik voelde me direct goed hier. Het lijkt alsof ik er al m’n hele leven woon.”

“We zijn zo open en hartelijk ontvangen. Het voelt veilig. En onze zoon had meteen veel vriendjes. Deze stad is ideaal voor een kind om op te groeien.”

“Het liefst wil ik hem de zee meegeven. Zelf was ik de hei gewend. Hier droom je weg bij het water. Zie je de vertes. Waait de wind al de stress uit je hoofd.”

“Ik leef met het moment. Heb overal gewoond. Maar in Vlissingen zijn alle puzzelstukjes bij elkaar gekomen. Een basis voor de rest van m’n leven. Zo voelt het.

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Bibi Skaja

  1. Stéphanie Berris schreef:

    Wat leuk om je te zien, Bibian! En te lezen dat het goed met je gaat. Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *