Bram Maquelin

Bram Maquelin (70). Getrouwd. Geboren in Vlissingen. Oud-technical controller Hoechst. Verwoed amateurfotograaf en verzamelaar van Vlissingse foto’s.

“Ben er eigenlijk altijd mee bezig. Heb er 50.000 in m’n bestand waarvan 500 ansichten. De oudste is uit 1895: een mailboot van de Maatschappij Zeeland.”

“Leuk om te zien hoe het was. Wat er allemaal al niet gesloopt is. Die kleine straatjes. De binnenstad is in de loop der jaren met de botte bijl aangepakt.”

“Als kind was heel Vlissingen m’n speelgebied. Op het Nollestrand groeven we munitie op. Op een vuurtje kookten we mosselen in een conservenblikje.”

“Ben geboren in de Arbeidstraat. M’n voorvader Bram kwam uit Rotterdam. Ik hou van de zee. Die heeft me hier gehouden. Heb jaren een zeiljacht gehad.”

“In de toekomst wil ik een boek maken met alle higlights van m’n werk. Er is dus nog genoeg te doen. En alles veilig stellen voordat ik onder de zoden lig.”

“Ik bén Vlissingen. Zou nergens anders kunnen aarden. Ondanks alle tegenwind zal ik de stad blijven promoten. Kom naar hier en geniet van al het moois!”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *