Caroline Louisse

corine louisseCaroline Louisse (68). Hertrouwd. Samen 4 kinderen. Woont hier sinds 1993. Geboren in Amsterdam. Had jaren met haar man Parfumerie Louisse in de Walstraat.

“Het is leuk om te adviseren welke geur bij iemand past. Geuren zijn heel belangrijk in een mensenleven. Ze brengen herinneringen in je naar boven.”

“De eerste keer dat ik op de boulevard de schepen zo dichtbij zag varen viel m’n mond open. En de rust op het strand in de winter. Dat is toch bijzonder.”

“De Vlissingse uitdrukkingen kende ik ook niet. Zoals: wat voor weer geven ze af. Of: laat maar doen hoor. Dan wilde ik het in de winkel al gaan inpakken.”

“We zijn gestopt toen de ketens kwamen. Een parfumerie vergt een enorme investering. Daarom zal zo’n particuliere zaak ook niet snel meer komen.”

“Wat de middenstand betreft: er is geen kinnesinne meer tussen de Vlissingse winkeliers. Dat is hartstikke leuk. De spirit is echt heel goed geworden.”

“Ik vind het best wel grappig dat je hier heel veel Amsterdammers tegenkomt. En die zeggen stuk voor stuk: laten we maar lekker in Vlissingen blijven.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *