Chris Verheul

ikbenvliss82-verheulChris Verheul (87). Getrouwd, 3 kinderen. Geb. Vlissingen. Bouwkundig tekenaar. Van 1974 tot 1999 was hij voorzitter van Uit in Vlissingen.

Zijn interesse voor kunst, cultuur en politiek werd gewekt in z’n HBS-tijd en in de rode jeugdbeweging. Daar leerde hij ook zijn vrouw Ankie kennen.

Ze gaan nog zoveel mogelijk naar exposities, lezingen en voorstellingen. Hij roemt CCXL. “Een schitterende zaal en een heel mooi particulier initiatief.”

“Want hoe de kunst en cultuur hier zijn behandeld is natuurlijk schaamteloos. Ook de basis, de kunsteducatie. Alles is finaal kapotgemaakt. Tot en mét.”

“Het is juist de taak van een overheid om cultuur te steunen. Ik zou wensen dat er eens een gemeentebestuur komt met liefde voor Vlissingen. Líefde!”

“Vlissingen is doortrokken van zee en zout. Je kunt er ademhalen. Er zijn prachtige luchten. En het licht is heel anders dan op de rest van het eiland.”

“Hier heb ik alles meegemaakt: de oorlog, de bevrijding, m’n leven. Ik ben tot in m’n uiterste vezels verbonden met Vlissingen. Zo kan ik het wel noemen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Chris Verheul

  1. Dag Chris, hier ben ik het helemaal mee eens. Maar we kunnen ook zelf tot mooie ideeen komen en ze uitwerken. Ik kom uit het kunstonderwijs en zou het leuk vinden eens met je te praten,
    groet, Henriette verburgh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *