Christèle Zoeter – Chogneaux

Christele Zoeter–Cogneaux (57). Single, 2 dochters. Geboren in Pompey, Frankrijk. Docent klassieke talen aan het CSW in Middelburg. Werd in 2017 Docent van het Jaar in Zeeland.

“Latijn en Grieks zijn de mayonaise op de frietjes. Je komt het elke dag tegen. In de cultuur, de kunst, de literatuur. En de grammatica van het Nederlands begrijp je er beter door.”

“In 1987 kwam ik, vanwege de liefde, voor het eerst in Vlissingen. Met de PSD. Die lichtjes aan de skyline! Zo mooi! Ik gaf nog les in Noord-Frankrijk. Kwam daarna elk weekend. ”

“Wat ik in het begin miste was het culinaire. Dat stond op een minder hoog plan. Wennen ook aan de directheid van de mensen. Alhoewel ik dit toch enigszins heb overgenomen.”

“Ik wandel en loop heel graag hard. Heel bijzonder dat je hier zo snel in de natuur bent. Wat ik jammer vind, is dat er zo veel nieuwe toeristische accomodaties worden gebouwd.”

“Heimwee naar Frankrijk heb ik niet meer. Elke keer denk ik wat een geluk om in Vlissingen te mogen wonen. Velen moeten ervoor betalen om in Zeeland op vakantie te gaan.”

“Mijn motto is: alis volare didici propriis. “Ik heb met mijn eigen vleugels leren vliegen”. En vaak denk ik aan een zinnetje van een overleden collega: laat de zon in je hart komen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *