Claudia van de Ketterij-van Rijswijk

Claudia van de Ketterij-van Rijswijk (52). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Vlissingen. Coördineert bij het Maritiem Muzeeum Zeeland onder andere de evenementen en vrijwilligers.

“Je werkt op een imposante plek. Temidden van de geschiedenis van Vlissingen. Dat spreekt tot de verbeelding. De scheepsbouw. De handel. En de slavenhandel niet te vergeten.”

“Er zijn deze zomer ontzettend veel toeristen geweest. Zonder uitzondering positief over de inrichting, het gebouw en het verhaal ‘We nemen je mee naar zee’. De ‘vibe’ is goed.”

“Vlissingen is echt wel mijn stad. Zit in mijn DNA. Ja, een trotse Vlissinger. Een erg fijne plek om te wonen. En je zit vanaf hier ook maar een uur van Rotterdam en Antwerpen af.”

“Ik ben in de Scheldestraat opgegroeid boven de zaak van groenteboer De Rijke. Mijn vader werkte daar. Je leven speelde zich binnen een paar honderd meter af. Een gouden tijd. ”

“Mijn groente en fruit koop ik altijd op de zaterdagmarkt op het Scheldeplein. Ook de bloemen en de kaas en vleeswaren. Zo’n gezellig trefpuntje aan het begin van het weekend.”

“De meesten ken je. Een groot dorp. Maar hier is alles en kun je alles doen. Je mag zijn wie je bent en iedereen wordt geaccepteerd. Alle clichés voor Vlissingen kloppen natuurlijk.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *