Co Koppejan

Co Koppejan (90). Getrouwd, 4 zoons. Geboren in Koudekerke. Woont nog steeds in het huis waar hij is opgegroeid. Oud-vrachtwagenchauffeur. Oud-speeltuinbeheerder.

“Heb speeltuin Lammerenburg mee helpen opbouwen. De veiligheid is in de loop der jaren enorm verbeterd. De glijbanen en trampolines zijn het populairst. En de kabelbaan.”

“M’n tuin grenst aan de speeltuin. Zo door het poortje. Altijd met de hond een rondje lopen. Hij is al veertien hoor. Elke dag een praatje maken. Da’s een gewoonte geworden ee.” 

“Ben op Java nog militair geweest. Eind jaren veertig. In de werkplaats. Auto’s en motoren. Later op het montagebedrijf van De Schelde gewerkt. Materialen en gereedschappen.”

“Toen ik chauffeur was voor de wegenbouw hebben m’n vrouw en ik overal in Nederland gewoond. Waar werk was gingen we naartoe. Nu zitten we al jaren hier naar ons zin.” 

“Heel vaak in de stad kom ik niet. Ja, voor m’n rijbewijs. Die is nu verlopen. Ben al gekeurd en al, maar zit er al een paar maanden op te wachten. Dat is zo tegenwoordig ee.”

“Gisteren ben ik gevallen. Onderrug gekneusd. Daarom draag ik die brede leren riem. Nog uit m’n diensttijd. Maar het helpt niet veel. Dus daar ben ik zes weken zoet mee.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *