Coby Adriaanse

ikbenvliss81-adriaanseCoby Adriaanse (65). Single, 2 zoons. Geb.Vlissingen. Staat ongeveer 15 jaar op de Vlissingse markt met bloemen. Tegenwoordig alleen op de zaterdag.

“Op de markt is het altijd gemoedelijk en gezellig. Ben er toevallig ingerold. Ik zat eerst in de verpleging. Heb toen een opleiding tot bloemist gedaan.”

“Rozen en boeketten worden het meest verkocht. Míjn lievelingsbloemen zijn toch wel tulpen. Omdat ze voorjaarsachtig zijn en leuke kleuren hebben.”

Coby woonde als kind in de Sabalaan. “Er stonden daar maar negen huizen. Het was de buitenkant van de stad. Men zei: wat een afgelegen plek daar.”

“Voor ons was het vrijheid blijheid. We deden alles op de ‘leiding’: vlotten bouwen, schaatsen, vissen. En als meiden niet onderdoen voor de jongens.”

Ze woont nu op de Grote Markt. “Heerlijk. Grote tuin. Je stapt op je fiets en je bent zo op het strand en in de stad. En ik ken natuurlijk heel veel mensen.”

“Alsjeblieft, 2 euro terug. Ja, uiteraard de vaas schoonmaken met bleekwater. Scheelt zéker drie dagen. Fijn toch om altijd bloemen in huis te hebben?”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *