Coby Joustra

ikbenvliss79-joustraCoby Joustra (91). Weduwe, 3 k. Geb. Amersfoort. Sinds 1952 Vlissingse. “Het klinkt bezopen hoor, maar ik zei: ze lopen hier 25 jaar achter met de mode.”

“M’n man was loods. Nou, ik zal je vertellen, de eerste jaren miste ik heel erg de bossen. Daarna was ik echt bij Vlissingen betrokken en vond ik het leuk.”

Zo zat ze in de adviescommissie Woningbouw. “Bijv. of de deuren in een huis de goede kant opdraaiden en of het aanrechtblad tegen tomatenpuree kon.”

“M’n leesclubje en koffieclubje bestaan niet meer. Al die mensen zijn aan het hemelen of zitten in Ter Reede. Ik ben per ongeluk ouder geworden dan zij.”

Coby rijdt nog steeds auto. Korte afstanden. Haar treinabonnement heeft ze opgezegd omdat er “óf een persoon voor de trein ligt, óf er zijn reparaties.”

Naar de stad gaat ze altijd lopend. Tweemaal per dag “verzint” ze boodschappen. “Veel naar buiten, veel wandelen en ook dagelijks oefeningen doen.”

Mensendieck. Al 58 jaar. “Ik dacht: ik ga eraf want ik heb geen middel meer. Daar zijn van die spiegels hè. Maar ja, ik ga toch maar de 60 jaar volmaken.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *