Colette ‘Kootje’ Herman de Groot – Metzelaar

 

Colette ‘Kootje’ Herman de Groot-Metzelaar (91). Weduwe. 3 kinderen. Geboren op Oost-Java waar haar vader planter was in koffie, thee, rubber. Woont sinds 1957 in Vlissingen.

“Mijn man was loods. Eind jaren vijftig waren hier bijna geen huizen te krijgen. Maar we konden gelukkig terecht in een flat aan de President Rooseveltlaan. Die waren toen net nieuw.”

“Ik was meteen tevreden. Wie heeft dat, zo’n strand vlakbij? Zeker met kinderen. Wat wil je nog meer? En de familie en vrienden wilden natuurlijk heel graag bij ons komen logeren.”

“Iedereen komt voor het strand en de zee. Willen we het hier een beetje leuk houden, dan moeten we het niet te volstampen. Maar je ziet het ene vakantiepark na het andere verrijzen.”

“Gelukkig gaat het oorspronkelijke Nollebosplan niet door. Ik heb het bos zien groeien. Het was nog helemaal kaal. De kap van de kinderwagen kwam zelfs boven de boompjes uit.”

“Er is helaas al veel weg. Heel jammer. De kaalslag in de jaren zestig. Maar de loodsen hebben ervoor gezorgd dat de loodsensteiger, de jachthaven en de zeevaartschool zijn gered.”

“Vervelen doe ik me nooit. Leesclubje. Film. Boodschappen. Visite. Vlissingen is al 65 jaar mijn woonstee. Indonesië is je land niet meer hè. Nee, logisch dat we daar weg moesten.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.