Cor Poppe

ikbenvliss132-poppeCor Poppe (63). Getrouwd, 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Garagehouder. “M’n lust en m’n leven. Zit al êêl m’n leven in de auto’s. Net zoals m’n vader.”

“Zelf hou ik van boten en van Jaguars. Ik koop niet elk jaar een andere hoor. Een keer in de tien jaar is genoeg. De boot ligt in de stadshaven van Veere.”

“Vlissingen: ja, da’s mijn stad natuurlijk. Niet te groot. Geboren en getogen. Je kent die jongens allemaal. Elke morgen rij ik het rondje over de boulevard.”

“En wat het centrum betreft: de gemeente moet eens wat meer toelaten als iemand wat wil beginnen. Dan denk ik: jongens doe toch niet zo moeilijk.”

“In de Walstraat houden ze al jaren drie geveltjes overeind. Ze hebben altijd wat te zeiken. Als er drie spijltjes zijn getekend moeten het er vier worden.”

“Het oude stadhuis en oude postkantoor die zo nodig weg moesten. Dat was toch het gezicht van Vlissingen. En daar is dan een parkeerplaats van gemaakt.”

“Toch zou ik Vlissingen niet willen ruilen voor een andere stad. Er is altijd wel commentaar te geven, maar het weegt niet op tegen de positieve dingen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Cor Poppe

 1. Marianne Boer schreef:

  Leuk om je weer te zien.
  Je bent niets veranderd.
  Ik herkende je meteen.
  Ik ben je oude buurmeisje aan de overkant van de
  Coosje buskestraat 36
  Meisje de Boer.
  Marianne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *