Corrie Marteijn-Joosse

Corrie Marteijn-Joosse (47). Getrouwd, 2 zoons. Geboren in Vlissingen. Zwemlerares en eigenaresse van Zwemschool Zeeland langs het kanaal.

“Mensen zwemmen leren is een passie. Ik ben geen strenge juf. Wel duidelijk. Mooi om te zien hoe de leerlingen zich ontwikkelen. Dat ze doorzetten.”

“M’n oudste pupil? Dat was een echtpaar van 91 en 92 jaar. Hun doel was: in Curaçao kunnen zwemmen met dolfijnen. En dat is gelukt. Echt fantastisch.”

“We wonen boven het zwembad. Zodra je dicht bent heb je de rust. Er is altijd wat te beleven. Op het jaagpad en het water. Heel Vlissingen komt voorbij.”

“Vroeger was hier bij het kanaal de koelwaterpompkelder van de PZEM. Lekker warm water. Daarom zwom ik hier vroeger stiekem. Dat mocht ik eigenlijk niet.”

“Vlissingen is voor mij in de eerste plaats: de stranden. Vanaf m’n dertiende was ik in de zomer actief als strandwacht. En nog steeds bij de reddingsbrigade.”

“Mijn intentie is om wat ik doe nog zo lang mogelijk vol te houden. Ben graag met mensen bezig. Ook met medische problemen. Warm water doet wonderen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.