Daphne Machielse

Daphne Machielse (21). Heeft een vriend. Geboren in Ritthem. Is vrachtwagenchauffeur bij Van Keulen Transport. Rijdt met name in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België.

“Ik rijd altijd met zeecontainers. Je bent dus vaak in havens. De eerste keer in Rotterdam was echt indrukwekkend. Hoe immens groot het daar is. Al die containers bij elkaar.”

“Als vrouwelijke chauffeur word je altijd geholpen. Mooi is ook als je bij een rotonde aan komt rijden. Om dan de verraste gezichten van de wachtende automobilisten te zien.”

“Ritthem is mijn geboorteplaats. Ons kent ons. Er hoeft maar wat te gebeuren en iedereen weet het. Het kleinschalige is fijn. En in Ritthem proberen ze er wat van te maken.”

“Het kleine theatertje. De Rammekensloop. Ringrijden. Dat doe ik al vanaf mijn twaalfde. Meestal zit ik op zo’n 25 van de 30 ringen. Heb ook nog 14 jaar gekorfbald bij Atlas.”

“Uitgaan doe ik altijd met een groep vrienden. We mogen een bedrijfskantine in Grijpskerke gebruiken. Of we gaan naar schuurfeesten. Veel leuker dan een café in de stad.”

“Ik woon afwisselend bij mijn ouders in Ritthem en mijn vriend in Middelburg. Maar als we de kans krijgen terug naar Ritthem of een ander dorp te gaan, dan doen we dat.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *