Dick Broers

Dick Broers (65). Single. Geboren in Amsterdam. Werkzaam bij Beeldbank Zeeland. Dirigent van drie blaasorkesten, waaronder de Blue Jeans Big Band. Woont sinds 1963 in Vlissingen.

“12 september. Ik weet het nog precies. Mijn vader werd filiaalchef van de Bata. Na een paar weken deed ik al een spreekbeurt over Vlissingen. Hoe het was en hoe het geworden is.”

“Historie heeft me altijd geïnteresseerd. Door de oorlog was er nog veel kapot in Vlissingen. Spelen in afbraakpanden. ’t Was altijd avontuur. Te laat op school. Te laat voor het eten.”

“In de jaren zestig heerste hoogmoed. Veel werd gesaneerd. In de jaren zeventig en tachtig kwam het verval en niet weten hoe met de stad om te gaan. Daarna pas kwam de opbouw.”

“Met muziek ben ik opgegroeid. Blaasorkesten horen in een stad. Door de jaren heen waren we bij grote en kleine evenementen. Tewaterlatingen, herdenkingen, Koninginnedagen, Sail.”

“Het plekje naast het Maritiem Trainingscentrum is mij het liefst. Een schitterend zicht. Dat romantische idee van schepen die wegvaren en binnenkomen. Dat is hier gewoon allemaal”.

“Ik ben door Vlissingen gevormd en opgevoed. Ben altijd in de culturele sector bezig geweest. Je weet wie hier allemaal zijn. M’n vrienden. Het verenigingsleven. Ja, ik voel me gelukkig.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.