Dieter Hartmann

ikbenvliss107-hartmannDieter Hartmann (72). Hertrouwd, 5 kinderen. Geboren in Waldenburg, Duitsland. Oud-kapitein en oud-directeur Olau Line die van ’74-’95 op Sheerness voer.

“De Olau betekende veel voor Vlissingen: tienduizenden toeristen, inkomsten voor de middenstand, het schip vanaf de A58 al zien liggen… we zijn thuis!”

“Het einde was heel moeilijk. Tussen wal en schip: de aandeelhouders en het personeel. Het was niet het koud opzeggen van een contract. Ik híeld van de Olau.”

“Vlak erna heb ik in Amerika Route 66 gereden. Per motor. Daarna woonden we dertien jaar in Zweden. Van zee naar bos. In wunderbare eenzaamheid.”

“Maar als je wat mankeerde, was je kilometers verwijderd van de dichtstbijzijnde arts. Daarom en ook voor de kinderen zijn we weer teruggekomen.”

“Je komt de geschiedenis overal tegen in Vlissingen: de Oostbeer, Fort Rammekens, de Kazematten, de bunkercomplexen. Dat vind ik echt fascinerend.”

“En de diversiteit hier. Fietsen. Naar het platteland van Walcheren. Schepen kijken. Elk nieuw jacht van Amels hou ik bij. Ja, Vlissingen is the place to be.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

3 reacties op Dieter Hartmann

  1. Herman Maas schreef:

    Dit is een leuk artikel! Ik ken Dieter goed uit de Olau tijd en zou graag het contact met hem weer hernieuwen. Kan ik hem via jou vinden?

  2. Vincent Prange schreef:

    Ik was geschokt toen ik vernam dat Dieter in september 2019 is overleden. Ik heb jarenlang de reclame voor Olau gedaan en destijds heel veel contact met Dieter gehad. Ik leerde hem kennen als een eerlijk mens, recht door zee, soms een tikkeltje eigenwijs, maar altijd met een warm hart voor zijn mensen.
    Wat een fijne vent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *