Doeke Roos jr.

ikbenvliss55-doekeDoeke Roos jr. 57 jr. Getrouwd, 2 kinderen. Geb. Amersfoort. Woont hier sinds ’61. Een van de drijvende krachten achter de Oude Verbandkamer.

“De eerste bedrijfsgeneeskundige dienst van Nederland. We waren net op tijd voor het niet meer te redden was. Een droom die in vervulling ging.”

“Een bezoekerscentrum. Práchtig natuurlijk om de geschiedenis van De Schelde te kunnen laten zien. Vanuit hier doen we de rondleidingen.”

“Het zit in de genen. Dat heb ik van senior meegekregen. Hij was maritiem historicus en ik ben een amateur; ik zit even anders in elkaar.”

Doeke zou graag zien dat ook de kleinere historische elementen op het Scheldekwartier bewaard blijven, zoals railsstructuur en kraanbanen.

“En uiteraard de hellingen. Scheepsbouw op die plek gaat terug tot de 17e eeuw. Daar ontstond het. Het hart van de werf. Daar gebeurde het.”

“Vlissingen? Gôh, da’s ‘n goeie. Vlissingen, Vlissingen, Vlissingen… Ja, dat is je home. Dat is je plek. Ja, je wilt hier nooit meer weg natuurlijk.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.