Doeke Roos jr.

ikbenvliss55-doekeDoeke Roos jr. 57 jr. Getrouwd, 2 kinderen. Geb. Amersfoort. Woont hier sinds ’61. Een van de drijvende krachten achter de Oude Verbandkamer.

“De eerste bedrijfsgeneeskundige dienst van Nederland. We waren net op tijd voor het niet meer te redden was. Een droom die in vervulling ging.”

“Een bezoekerscentrum. Práchtig natuurlijk om de geschiedenis van De Schelde te kunnen laten zien. Vanuit hier doen we de rondleidingen.”

“Het zit in de genen. Dat heb ik van senior meegekregen. Hij was maritiem historicus en ik ben een amateur; ik zit even anders in elkaar.”

Doeke zou graag zien dat ook de kleinere historische elementen op het Scheldekwartier bewaard blijven, zoals railsstructuur en kraanbanen.

“En uiteraard de hellingen. Scheepsbouw op die plek gaat terug tot de 17e eeuw. Daar ontstond het. Het hart van de werf. Daar gebeurde het.”

“Vlissingen? Gôh, da’s ‘n goeie. Vlissingen, Vlissingen, Vlissingen… Ja, dat is je home. Dat is je plek. Ja, je wilt hier nooit meer weg natuurlijk.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Doeke Roos jr.

  1. anne-maaike Muller schreef:

    hallo beste doeke en juf Marjan mijn naam is Anne Maaike Muller ik ben 53 jaar jong ik ben ook moeder van 2 kinderen Amira en Omar seif ik ben inmiddels ook alweer oma van 2 kleinkinderen ik ben in Apeldoorn geboren in de jaren 70 ik woon sinds 1973 in zeeland ik heb 7 jaar in Middelburg op de Vrije School zeeland gezeten 3 jaar op LHNO de Welling uiterlijke verzorging gedaan en daarna nog 3 jaar in Goes op de MDGO vakschool opleiding voor schoonheidsepcialiste en kapster op mijn 23 kreeg ik mijn 2 kinderen hebben bijden 8 jaar op t Mozaiek in OSB gezeten ik ben op dit moment werkeloos maar maak me graag nuttig als oppas oma ik heb last van wat reuma dus ik vind het wel goed zo daarnaast doe ik nog gewoon mijn huishouden zelf en kook of bak ik wat verder doe ik graag leuke dingen met mijn 2 kleinkinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.