Dorine Pedersen

ikbenvliss106-dorineDorine Pedersen (50). Samenwonend, 1 dochter. Geboren in Vlissingen. Werkt bij DOW. Haar vader was de Deense zeeman en cafébaas Jørgen ‘Papa Long John’.

“De bekendste man van Vlissingen. Die grote Viking. Hij was een held voor veel mensen. Nog steeds wordt hij gemist. En nog steeds ben ik de dochter ván.”

“Wat betreft kroegen ben ik een ouderwetse muts. Het is mooi als mensen samenkomen. En op tafels kunnen dansen zonder dat iemand kwaad wordt.”

“Ik hou heel veel van Vlissingen. We mogen ons prijzen. Met m’n hond loop ik altijd vroeg over het strand. Zálig. Je komt met een helder hoofd op je werk.”

“De geluiden van de zee. De wind die hier altijd door je oren suist. Laatst dacht ik: wat is er nou toch aan de hand? Bleek het een keer windstil te zijn.”

“Ik woon in de rooie buurt, het oude Vlissingen. Samen met de oranje buurt vind ik die het meest karakteristiek van de stad: de arbeiders en de vissers.”

“O ja en niet te vergeten het Nollebos. Dat is van óns. Daar ga ik voor vechten. Zijn ze nou helemaal besodemieterd. Ga lekker ergens anders ondernemen!”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Dorine Pedersen

 1. Ton Stapels schreef:

  Hallo Helge, toevallig kwam ik dit artikel tegen.
  Ik ben bezig met het schrijven van een boek over grand-café De Steiger in Hoedekenskerke. Dat café is een aantal jaar geleden gesloopt en nu heb ik al een diverse mensen geïnterviewd.
  Het lijkt mij voor het boek heel interessant om haar fase (en die van haar vader) daarin op te nemen.

  Zou je aan haar willen vragen contact met mij op te nemen voor een eventueel interview?

  Bij voorbaat hartelijk dank!

  Groet,
  Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *