Elena Jasperse

Elena Jasperse (31). Single. Geboren in Roemenië. Woonde tot haar tweede jaar in een weeshuis. Werd toen geadopteerd. Groeide op in Vlissingen. Werkt bij Pier 7 Zandpaviljoen. 

“Omdat ik benieuwd was naar mijn bloedlijn heb ik onlangs een DNA-test gedaan. Behalve dat ik wist dat mijn biologische moeder een Roma was, kon ik mezelf niet plaatsen.”

“De uitslag was verrassend. Herkenning. Goed om te weten waarom je bent zoals je bent. DNA gaat door de generaties heen. Kleine dingen zoals temperament en gastvrijheid.”

“Eten en familie zijn belangrijk. Gezellig met elkaar zijn. Op nummer één staat de loyaliteit naar mijn Nederlandse familie. Ik ben vaak bij hen. Het is daar altijd de zoete inval.”

“Ik voel me erg thuis hier en ben blij met de goede dingen van Nederland. De zorg is hier heel goed geregeld. Ondanks dat mijn hart in het buitenland ligt, blijf ik in Vlissingen.”

“Tot nu toe heb ik bij Pier 7 de leukste baan ooit. Een unieke locatie binnen Nederland en Zeeland. Altijd buiten zijn. We hebben een heel leuk team en doen het werk gezamenlijk.” 

“Afgelopen zomer was het bomvol. Ook met regen. De mensen willen met hun voeten in het zand zitten. De schuimkoppen op het water zien. En de wind door hun haren voelen.” 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *