Eli Kant

ikbenvliss118-kantEli Kant (76). Gehuwd, samen 4 kinderen. Geboren in Voorburg. Sinds 1945 in Zeeland. Oud-huisarts. Oudste keuringsarts van Nederland voor zeevarenden.

“Elke twee jaar moeten die medisch gekeurd worden. Ben er nog drie dagdelen per week mee bezig. Allerlei pluimage en nationaliteiten. Veel diversiteit.”

“Dat was ook opvallend in m’n praktijk. En als tweede toen: De Schelde. Het was de tijd van de asbest. Dr. Stumphius. Verder had je veel thuisbevallingen.”

“Soms hoor ik “dag dokter Kant” en dan blijk ik ze als kind te hebben gekend. Het is fijn om hier te wonen waar je hart voor de mensen hebt gehad. En nóg!

“Dat hele ADRZ ligt me zwaar op de maag. We hebben echt alles geprobeerd om een volwaardig ziekenhuis te behouden, maar het is helaas niet gelukt.”

“Afschuwelijk dus dat heel Walcheren en de toeristen hier afhankelijk zijn van een verwaarloosde medische toestand. Na vijf uur kun je niet meer terecht.”

“Ze hebben alle macht en doen wat ze willen. Echt vréselijk. Zo zie je maar. Vlissingen, waar ik iedereen ken en altijd met plezier huisarts ben geweest.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Eli Kant

  1. guus haverman schreef:

    ik kom ook sinds 1945 in de geboortestad van mijn vader.ik zou graag in Vlissingen willen wonen , maar een slechte medische zorg houdt mij misschien toch tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *