Elizabeth Bastiaanse – de Boer

Elizabeth Bastiaanse – de Boer (105). Weduwe, 6 kinderen. Geboren in Rotterdam. Woont sinds 1929 in Zeeland waarvan 25 jaar in Vlissingen. Lid van de ‘club van 100-jarigen’.

“Een wetenschappelijk onderzoek van de Vrije Universiteit. De professor kijkt elk jaar of ik het nog wel een beetje doe. Ik mankeer niet veel hoor. Wat pufjes tegen de benauwdheid.”

“Koken doe ik zelf. Die afhaalprakjes lust ik niet. Beneden in het winkeltje haal ik de boodschappen. Ik zit op m’n rollator mijn biefstukje te bakken. En ook de aardappeltjes enzo.”

“De thuiszorg komt vier keer per dag. En ik heb een aantal leuke vriendinnen. We spelen vaak patience. Koppie thee erbij en wat lekkers. Bridgen doe ik alleen op de computer.” 

“Ik woon fantastisch. Ben binnen twee minuten met de scootmobiel op de boulevard. Kijken naar de schepen. En dan bij Michiel naar beneden om naar de binnenstad te gaan.”

“Met mijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen heb ik gelukkig een goede verstandhouding. Als ik jarig ben, moet ik een zaaltje afhuren. Dan komt er altijd een man of veertig.”

“Ik ben gelovig. Dus de toekomst laat ik over aan Onze Lieve Heer. Elke dag tel ik mijn zegeningen. Dat ik op mijn leeftijd nog elke dag op mag staan. Hier zit een gelukkig mens.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.