Ellen Franken

Ellen Franken (64). Samenwonend, 2 zoons. Geboren in Dordrecht. Kwam 44 jaar geleden voor de liefde naar Vlissingen. Is al jaren leesconsulent bij de bibliotheek in Vlissingen.

“Bij meerdere scholen in de gemeente Vlissingen breng ik leesplezier. Door verschillende activiteiten met boeken te bedenken, probeer ik de aandacht voor het lezen te vergroten.”

“Want het is algemeen bekend dat de leesvaardigheid helaas achteruitgaat. Mijn grote passie zijn de kinderen. Daar krijg je zoveel energie van. Je krijgt ook zoveel terug van hen.”

“De plek waar de bieb nu zit is een vertrouwde plek geworden voor iedereen. Tijdens het filmfestival is er een voorleesfeest op het strand. Paul van Loon signeert op die middag.”

“Toen ik in Vlissingen kwam wonen dacht ik: het lijkt wel een groot dorp. Ook hoe de mensen met elkaar omgaan. Het Bethesdaziekenhuis was er nog. V&D. Speckens. Alhambra.”

“Een uitgaander ben ik niet. Wel af en toe een terrasje. De boulevard leeft steeds meer. Kijk naar Pier 7. De overhangende terrassen. En de vernieuwingen die er nog aankomen.”

“De stad is in al die jaren absoluut drukker geworden. Vooral ’s zomers. Het Bellamypark. De Oude en de Kleine Markt. Het zit altijd vol. Daar word je als Vlissinger toch blij van?”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *