Elly van der Bliek

Elly van der Bliek (72). Samenwonend, 2 zoons. Geboren in Rilland-Bath. Oud-receptioniste. Kwam in 1999 naar Vlissingen toen ze een huisje kon huren op het Zeemanserve.

“Ooit waren het er vijfentwintig. Voor weduwen en wezen van vissers. Nu dertien. Heel stil. Heel rustig. Heel vredig. Ongekend als je die poort doorkomt. Dat is gewoon héérlijk.”

“Er komen vrij veel toeristen hier een rondje maken. Ze verwonderen zich er altijd over. Het gros van de Vlissingers kent dit hofje trouwens ook niet. Laatst weer een echtpaar.”

“Ik kocht destijds meteen een plattegrond. Ging naar het gemeentearchief. Wat denk je dat ik vind? Dat mijn vader hier nog geen vijftig meter vandaan is geboren. Frappant hè?”

“Mijn favoriete plek in Vlissingen is de buitenhaven. Wordt steeds mooier. Ørstad. RWS. Douane. Volop bedrijvigheid. Surveybootjes die de mensen naar de windparken brengen.”

“Ben wel maritiem gericht hoor. Harlingen. Delfzijl. Den Helder. Oostende. Ik ga alles af. Ook airshows in de Benelux. O, héééérlijk is dat, om daar een paar dagen te vertoeven.”

“Een andere hobby is Zeeuwse Loesjes schrijven. Zoals: Als je me zoekt, ik ben in de wolken. Of: Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen. Ja absoluut: in Vlissingen kun je jezelf zijn.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.