Enya van der Horst

Enya van der Horst (30). Single. Geboren in Vlissingen. Serveerster bij het Sintjacobscafé. Tatoeëerder. Kunsthistorica. Studeerde in Leiden af op het onderwerp tatoeages.

“Als kind was ik er al door geboeid. Vroeger was het iets van de zeemannen. Ik vind het interessant om te zien hoe deze kunstvorm steeds normaler wordt gevonden.”

“Tatoeages zijn van alle eeuwen. Wist je dat tussen 1800 en1900 ook veel adellijke dames zich, uit exhibitionisme, lieten tatoeëren op verborgen delen van hun lichaam?”

“De dagen dat ik vrij heb, besteed ik aan tekenen, ontwerpen en het ontwikkelen van mijn techniek. Stilzitten kan ik niet goed. Vakantie? Nee, nee. Werken, werken, werken.”

“Mijn droom is een eigen tattooshop. Vanaf de middelbare school zeggen ze al: daar kun je je brood niet mee verdienen. Misschien waar, maar als je iets graag wilt, dan doe je het.

“Dus na de zomer open ik hier aan de Oude Markt een privé-studio. Niet een waarvan de drempel hoog ligt, maar een fijne zaak waarin iedereen zich op zijn gemak kan voelen.”

“In Vlissingen is niks te gek. Je kunt helemaal jezelf zijn. Wel lijkt het me belangrijk dat we meer jongeren gaan trekken. Want de jongere generatie is de toekomst van onze stad.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.