Esther de Neef

Esther de Neef (56). Getrouwd. Samen 5 kinderen. Geboren in Enkhuizen. Kwam in 2013 voor de liefde naar hier. Programmeert met haar man Peter theatervoorstellingen in heel Zeeland.

“Ons bedrijf heet Theaters aan Zee. Eind 2015 kochten we het dorpshuis in Ritthem. We doopten het om tot Theater De Verwachting. Kleine voorstellingen. Onze huiskamer was de foyer.”

“Ik kende Zeeland alleen van vakanties. In Vlissingen was ik niet eerder geweest. Mijn eerste indruk: een havenstad. En Vlissingers klonken net als Rotterdammers. Verder niet zo bijzonder.”

“Maar ik begin er steeds meer van te houden. Dat rauwe. En het wordt zo mooi! Het Dokje van Perry. Soort grachtenpanden. Dat idee. En we hebben de mooiste boulevard van Nederland.”

“Ook de binnenstad trekt steeds meer aan. Allerlei aparte winkeltjes in Walstraat-Zuid. Je ziet overal volle terrasjes. Goed dat ze die overkapping hebben weggehaald uit de Lange Zelke.”

“Onlangs zijn we verhuisd naar het Scheldekwartier. Energieneutraal. Het voelt als een vakantiewoning. Een maritieme sfeer. Damen Shipyards. Het gekrijs van de meeuwen. Echt heerlijk.”

“Ik weet zeker dat Vlissingen booming wordt. Maar qua podia en cultuur wordt het hier wel erg pover. Laten we hopen dat alles beter wordt. In elk geval blijven wij De Verwachting doen.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *