Etienne Brandts

ikbenvliss98-brandtsEtienne Brandts (51). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Had altijd een vrij beroep, maar is nu conciërge op de Theo Thijssenschool en de Omnibus.

“Hartstikke fijn werk. Kinderen zijn de toekomst.” Daarvóór (ver)bouwde hij huizen die hij weer verkocht, zoals het experimentele huis in de Gravestraat.

Etienne werd geboren in de Spuistraat tegenover Villa Blanche. “Als leek vind ik het nu best een mooie ruimte geworden. Heel handig die parkeergarage.”

“Natuurlijk zie je hiaten in Vlissingen maar ik wil niet kniesoren. Zet de tv aan en je ziet de puinhopen van oorlog. Wie ben ik dan om te gaan zeurpieten?”

“Ik ben wars van klagers. Over de drukte in de supermarkt of in een rij staan. Dan denk ik: doe normaal. We leven in een van de rijkste landen ter wereld.”

“Waar het om gaat is gezondheid. En vlak daarna dat je je gelukkig voelt en ook je naasten. De kleine dingen. Een glaasje wijn. Langs het strand lopen.”

“Of ‘s avonds bij een gaslampje een hengeltje uitgooien met m’n dochter. In feite heel gewoon, maar ik probeer het leven te ademen. Van dag tot dag.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *