Eugène Fagg

ikbenvliss80-faggEugène Fagg (60). Getrouwd, 2 dochters. Geb.Vlissingen. Directeur van het Scheldemondcollege dat ook de enige Topsport Talentschool van Zeeland is.

“We regelen dat toptalenten intensief kunnen trainen zonder dat hun school eronder lijdt. Zoals Jeremy de Nooijer, Sam v.h. Westeinde, Nancy v.d. Ven.”

Eugène groeide op in de Branderijstraat. Hij speelde vaak in (de tuin van) de St.Jacobskerk en van de koster mocht hij ook stiekem de toren beklimmen.

“We waren altijd buiten. Bij het Landingsmonument. Op het Eiland. Bij de Kazematten. Op de glooiing. Cowboytje spelen. En natuurlijk voetballen.”

Hij zat o.a. in het Zeeuws elftal. Speelde tegen Cruyff, Van Basten en Gullit. “Fantástisch! En 4000 man langs de lijn hè. Maar dat is helaas verleden tijd.”

“Ja, ik voetbal nog steeds. Met een ouwe mannenelftal op school. Verder bedrijfscompetitie tennis. En hardlopen en beachvolleybal. Veel sporten dus.

“M’n strandhuisje is m’n tweede hobby. Daar kom je helemaal tot rust. Wat mijn levensmotto is? Goeiendag zeg. Geniet van het leven en pluk de dag!”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *