Evelien Oranje

Evelien Oranje (30). Samenwonend. Geboren in Vlissingen. HR-adviseur bij Damen Yachting. Eerste vrouwelijke voorzitter van de Dr. A. Stravermanbrigade: reddend zwemmen.

“Bij toeval heb ik wel eens een meisje gered dat werd meegetrokken door de sterke stroming. Ze was alleen aan het zwemmen. Nadat ik haar aan de kant had gebracht, liep ze weg.”

“En dan de vloedgolven van de schepen. Ondanks waarschuwingsborden weten veel toeristen niet dat hun strandspullen weg kunnen drijven als ze te dicht bij de waterkant zitten.”

“Het is belangrijk dat je ook in zee leert zwemmen. Met een diploma A en B kunnen kinderen bij de reddingsbrigade komen. Voor € 14 per maand. Je krijgt les van onze vrijwilligers.”

“Vlissingen hoort bij mij. Heel mijn leven heeft zich tot nu toe binnen een km2 afgespeeld: de huizen waarin ik heb gewoond, de scholen waarop ik heb gezeten en nu ook mijn werk.”

“Zo af en toe mag ik een kijkje nemen op de luxe superjachten. Het gekste wat je kunt bedenken zit erop. Zoals? Nou, kroonluchters van echte diamanten of het allerduurste marmer.”

“Wat ik graag doe in Vlissingen is een rondje (groene) boulevard. Op een bankje zitten en kijken wat er allemaal gebeurt. Mensen kijken. In Vlissingen heb je altijd een vakantiegevoel.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *