Femke de Nooijer

Femke de Nooijer (44). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Vlissingen. Opgegroeid in Koudekerke. Notaris. Nam onlangs het kantoor van notaris Herwig aan de Coosje Buskenstraat over.

“Een levendige straat. Mooi hoe Vlissingen opknapt. De nieuwe bestrating. De overkapping weg. Straks bloembakken en bomen. Er staat ook bijna niks meer leeg in de binnenstad.”

“In ons pand zat ooit de Amsterdamsche Bank. In de kelder nog de originele bankkluis. Evenals de draaideur in de hal. Precies dezelfde als die in de Beurs van Berlage in Amsterdam.”

“Op een notariskantoor is geen dag hetzelfde. Cliënten van allerlei pluimage. Ook internationaal. Vaak tolken nodig bij het passeren van aktes. De Vlissingse inwoners zijn heel divers.”

“Recht door zee en open ook. Laatst stond ik zelf buiten wat aan de gevel te schilderen. Er waren zoveel mensen die me aanspraken. M’n man zei: met wie praatte je nou allemaal?”

“De naam De Nooijer hoor je veel hier. Mijn opa werkte op de Schelde. Mijn andere opa heette Dierikx. Die is samen met Meijers de bekende frietzaak in de Scheldestraat begonnen.”

“Op kantoor hebben we het dit jaar druk gehad. Ik loop graag hard. Het liefst van Panta Rhei naar Dishoek. Over de duinen en het strand. Dan ruik je die zee. En zo lekker die wind.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *